середу, 18 вересня 2013 р.

Школа правових знань запрошує до співпраці.

У 2004 році при районній бібліотеці  з ініціативи районного  управління юстиції  створено консультативно-правовий центр. На базі цього центру діє «Школа правових знань». Заходи Школи спрямовані на підвищення правової культури та правосвідомості молоді, її ціннісних орієнтирів та активної правової позиції. Засідання Школи не обмежується дискусіями, лекціями вечорами запитань і відповідей - тут слухачі ще й одержують індивідуальні консультації, беруть участь у конкурсах і турнірах знавців права, зустрічаються з цікавими людьми-юристами, психологами лікарями. У цьому напрямку бібліотека постійно співпрацює з районним управлінням юстиції, районним центром соціальних служб сім»ї, дітей та молоді, кримінальною міліцією у справах дітей,закладами освіти,медицини.

12 вересня 2013 р.   учні І курсу  місцевого професійно-технічного ліцею з викладачем історії та права ПТЛ Сологубом О.В. та методистом закладу Потюменко Л.А.  зібралися на черговий  правовий захід, в ході  якого  взяли участь:головний спеціаліст районного управління юстиції  Острогляд І.О., начальник  відділу ДРАЦС реєстраційної служби  Червоноармійського районного управління юстиції  Кунцова С.Р.,головний спеціаліст  центра соціальних служб сім»ї,дітей та молоді Циплінська  Н.В.,оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Павлушин В.А.
     
Учні ознайомилися з роботою служб,отримали відповіді на свої запитання.  На закінчення бібліотекар читального залу Пашківська Л.В.  ознайомила присутніх  з літературою правового характеру,з довідковою літературою,енциклопедіями.  Завідуюча відділом обслуговування  Метельська  Н.В. розповіла про відділи  бібліотеки, її роботу та  ознайомила  з книжковими  виставками.

 

середу, 11 вересня 2013 р.

ХРАНИТЕЛІ КУЛЬТУРНОЇ ПАМ»ЯТІ


          30  вересня  -  Всеукраїнський  день  бібліотек



      Кожен  із  нас , хто мав за свої роки справу із бібліотеками, не може не згадувати добрим словом людей, які провели все своє життя між книжковими полицями і читачами. Без перебільшення  можна сказати, що всі вони  -  люди, які зв»язали свою долю з книгою по любові.