середу, 14 травня 2014 р.

Кожна мати із весною схожа


                                                                             Нехай світанок цей травневим святом
                                                                             Над цілим світом зоряно цвіте.
                                                                             Хай сяє сонцем в серці слово мати,
                                                                             Таке незгасне,вічне,молодо-ясне.
 
Під мелодію української пісні  "Ой зелене жито ,зелене",яку виконала  місцева співачка Аня Домбровська,  учасники любительського об"єднання "Берегиня"  зібралися на чергове засідання, вечір відпочинку присвячений  Дню матері.  Ведуча заходу Наталія Метельська  розповіла про історію винекнення свята. 
   Місяць травень - це місяць Небессної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою,заступницею скривджених і знедолених,яка благословила у хресну путь свого Єдиного Сина,Спасителя людства.І сьогоднішнє свято -це свято Божої Матері,матері України і нашої земної матері,яка дала нам життя. Адже саме вони є тими чистими джелерами,з котрих людина живиться від першого свого подиху на цьому світі до останніх днів життя.   Захід був переплений легендами   " Про материнські сльози","Про материнську пісню","Про зозулю", віршами, які  читали  Н.І.Тесля, та В.М.Лозінська, народною бувальщиною,яку розповіла О.Грозовська. Вечір відпочинку  був супроводжений  музикою та піснями.





 
 В читальному залі представлена книжкова виставка "Образ жінки в літературі і мистецтві" та творчі роботи   жительки Червоноармійська  Галини Боярчук, яка взяла на виховання  пятеро прийомних дітей.