суботу, 25 квітня 2015 р.

Друга світова війна: український вимір

                                Друга світова війна: український вимір
Напередодні  відзначення Дня пам"яті та примирення ,70- ї річниці   Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (8-9 травня 2015р.) Українського інституту пам"яті в Червоноармійській районній бібліотеці оформлено  книжкову виставку "Подвиг їх безсмертний".
 
 
 
 
Україна вшановує пам"ять кожного,хто боровся з нацизмом, підтримуючи солідарність і бойове братерство всіх об"єднаних націй.
Символ Перемоги -червоний мак,який можна кріпити одязі зліва на грудях.
 

четвер, 2 квітня 2015 р.

Під шелест сторінок улюблених книжок.


        Під шелест сторінок улюблених книжок.

 
     Сучасний стан української   дитячої літератури -  проблема як художня, так і соціальна. Дитяче читання  - одна з найболючіших проблем бібліотек для дітей. Переоцінити   її  вплив на виховання і розвиток неможливо. Відомий дитячий поет А.Качан у своїй книзі «Чари ворожбита»: «Ніякі комп»ютерні забави ніколи не зрівняються з силою впливу яскравих, світлих вражень від спілкування із живим, вічно пульсуючим світом книги». Книга – супутник людини. Вона супроводжує нас протягом усього життя.
     Та не лише всебічними науковими знаннями багата книга,вона має іще чудову властивість поглиблювати і продовжувати наше життя. Як би довго не жила людина, вона має прожити лише одне життя, а  читаючи книгу, ми подорожуємо  в інші часи,разом з героями книги радіємо, переносимо найважчі випробування, йдемо на подвиги.
     «У книжковому  царстві,у мудрій державі» - під такою назвою відбулося свято книги в дитячому відділі райбібліотеки з нагоди Міжнародного  дня дитячої книги,який відзначають 2 квітня.
       До вподоби читача була літературна композиція «Нам без книги ніяк не можна» у виконанні Сандрацької Ірини, Сидорчук Валерії, Паначевської Діани з 3-го Б класу.
        Працівники бібліотеки ознайомили присутніх з історією виникнення книги ще за дві з половиною тисячі роки до н.е. та шляхом, який вона пройшла до наших днів.
         Юні читачі активно брали участь  у найрізноманітніших конкурсах: «З криниці народної мудрості»,»Слідство ведуть знавці», «Живе чудо казки». Свої  улюблені вірші читали Попроцька Саша  з 3- Б класу та Кондратенко Аня – 5 Б клас.
         Дорогі діти, не забувайте завітати на пізнання живлющого слова до дитячої бібліотеки.
 
        Провідний бібліотекар дитячого відділу             Т.Іщенко.