понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Покров Пресвятої Богородиці.

                                                   Покров Пресвятої Богородиці.


 14 жовтня,на свято Покрови Пречистої Богородиці в нашій країні відзначається  День  українського козацтва.
Не випадково для святкування Дня українського  козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Історичне значення цього свята  важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов"ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської  гідності.  Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління.  Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української  історії та культури.
    В наш час відроджуються традиції українського козацтва. Ведеться активна робота з учнями та молоддю. В бібліотеці організовуються книжкові виставки, літературні години.
   День українського козацтва - це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення  Україною своєї  незалежності. Саме винекнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі.  
Нарешті на Покрову відзначатимемо і День захисника  України. Склався новий пазл української історії, поєднавши давнину й сьогодення. Бо вже сучасні хлопці боронять кожну пядь нашої землі, закриваючи собою Україну. І майорять над ними освячені бойові прапори, безцінні, як козацькі клейноди.
    Захисники наші,хай береже вас Свята Покрова. Хай вікова козацька мудрість примножить вашу міць і звитягу. Хай передасться вам воля й геройство  старших поколінь. Хай українське суспільство  буде вашим надійним тилом і шанує своїх героїв.