суботу, 26 листопада 2016 р.

День пам'яті жертв голодомору

                                                    

До Дня пам'яті жертв голодомору 
у бібліотеці організовано виставку-спогад
 "Голодомор: спогоди очевидців"

та проведено вечір-реквієм з учнями місцевого ліцею. Ведучі заходу  пригадали події тих років, а присутні переглянули документальний фільм "Голод".                                                                            


Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум'я священне
та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!




вівторок, 22 листопада 2016 р.

До Дня Гідності та Свободи.

 З нагоди відзначення третьої річниці Революції Гідності в читальному залі Пулинської районної бібліотеки  проведено  патріотичний захід  з учнями місцевого ліцею.
Революція Гідності - це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні  з 21 листопада 2013 року до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цього курсу. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу Чергу Майдан став випробуванням на ціннісність особистості людини, виміром людськості та гідності.
Пригадати сторінки подій, що відбувалися в країні і на Майдані Незалежності  у 2013році до присутніх  звернулися директор  ЦРБ  Н.Метельська та  працівники  бібліотеки -Л.Пашківська та О.Грозовська.
Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя.



 Про військову службу, честь та завдання Збройних Сил України розповів військовий комісар Пулинського військового комісаріату Віктор Тичина.







Захід супроводжувався показом документальної стрічки про події, що відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році  та музичним супроводом. Прозвучав патріотичий вірш нашого земляка Якова Чмуха у виконанні Тетяни Іщенко.
 Ми українці свідомий і відповідальний народ,здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братство  і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спілної мети.
До уваги користувачів організований  тематичний перегляд

" Україна - територія   гідності та свободи"