пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

"Душа України" відкрита для всіх.

Ми,бібліотекарі  мали приємну нагоду  відвідати замок-музей "Радомисль",що розташований за 90 км. від Києва,у Житомирській області,в центрі міста Радомишль. Під час екскурсії   ознайомилися   з унікальною колекцією українських домашніх ікон "Душа України". 
Мета поїздки - ознайомитись з місцями, пов"язаних з історією християнства з нагоди відзначення 1025 річчя хрещення Київської Русі.
 
 
 
 
Відвідали зал,де налагоджено процес ручного  виготовлення папіру. 
Побачили  унікальні старовинні фотографії,колекцію старовинних прасок та домашнього начиння,старовинні домашні скульптури, картини та меблі. Музей створений відомим лікарем та  громадським діячем Ольгою Богомолець, яка  за 15 років зібрала понад 5000 домашніх ікон.
 
 
 Своєю ошатністю і вишуканістю вразила обрядова зала,де проходять весілля і урочисті події. Затишком і комфортом - трапезна , де у вихідні дні можна скуштувати старовинні страви.   



Піднявших по 158 сходинках,побачили неповнорні пейзажі парку, водоспади і острівці, з"єднані між собою кам"яними містками. Любувалися,єдиним в Україні монументом,що "пливе" по річці. Його було створено на честь засновника  Радомишильської папірні - Єлисея Плетенецького.
 
Пройшовши виставковими залами, бібліотечні працівники, ніби  зазирнули у далеку минувшину,побачили живу душу українських поколінь.
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар