понеділок, 22 вересня 2014 р.

Партизанському руху нема забуття

                                         
22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Свято встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті...» згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001.

Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, справжнім другим фронтом в допомогу Червоної армії. Героїчний подвиг українських партизанів у Великій Вітчизняній війні назавжди залишається в народній пам'яті.
В читальному залі районної бібліотеки проведено годину пам"яті "Партизанському руху нема забуття". В заході взяли участь  учні місцевого ліцею І та ІІ курсу. Були присутні викладачі закладу, методист  Потюменко Л.А. та  викладач історії О.В.Сологуб. Захід відкрила  і розповіла про партизанський рух на Україні  завідуюча відділом обслуговування Н.В.Метельська.






Була презентована книга громадянина Израїля Марка Мешка "Не забуду!Не прощу! присвячена  партизанській тематиці. Книга розповідає про життя єврейської сім"ї,яка проживала на територїї  с.Очеретянка Червоноармійського району в роки Великої Вітчизняної війни  і написана кров"ю серця  її автора.






До уваги читачів  в читальному залі організована книжкова виставка, присвячена  Дню партизанської слави.

Немає коментарів:

Дописати коментар