четвер, 12 листопада 2015 р.

"Героїв стежина від батька до сина"

                                     

Національно-патріотичне  виховання -  один з основних напрямків  бібліотеки  у вихованні  підростаючого покоління.   11 листопада  2015 року  в  читальному залі районної
бібліотеки проведено усний журнал "Героїв стежина від батька до сина". 
Слухачами  заходу були учні першого курсу місцевого ліцею. Сторінки   журналу поєднали за хронологією  події  періоду  Другої світової війни  та сьогодення.
Давно відгриміла війна. Чим далі ми відділяємось від цієї події, тим глибше і маштабніше усвідомлюємо величність подвигу, здійсненого в роки війни народом. Все пережите під час тієї найжорстокішої в історії  людства війни продовжує жити в пам"яті, в долях майбутніх поколінь. До уваги учнів був презентований відео-ролик  про перепоховання воїнів, останки яких знайдені  в с.Улашанівка Червоноармійського району та перепоховані в с.Андріївка у братській могилі   пошуковцями  організації "Пошук".  До слова був запрошений член пошукової організації  Володимир Адамович, який розповів про  детальні пошуки загиблих воїнів.
Друга  сторінка  сторінка журналу  присвячена партизанській  славі:
Під час війни в тилу ворога діяло понад 6200 партизанських загонів та підпільних груп, в яких воювало більше ніж 1 млн. осіб – представників усіх народів Радянського Союзу, з них на території України – понад 500 тисяч
(60 партизанських з’єднань, 1993 загони і диверсійно-розвідувальні групи).
Головні удари партизани завдавали по комунікаціях противника, перешкоджаючи перекиданню військ та бойової техніки противника, виводили з ладу важливі об’єкти інфраструктури, знищували представників керівництва окупаційної влади, забезпечували ведення розвідки на стратегічну глибину. Диверсії партизан на важливих транспортних магістралях ворога (“рельсова” та “шляхова” війна) сковували та послаблювали німецькі війська, збільшували напруження та безладу фашистському тилу.
Третя та четверта сторінка : "Герої не вмирають" - присвячена  Героям АТО та Волонтерам.  На зустріч був запрошений  прапорщик   30-ї окремої механізованої бригади м. Новоград-Волинська, командир роти  забезпечення Григорчук Іван Анатолійович.  Він розповів  про забезпечення  воїнів, які знаходять  в зоні  АТО, та про волонтерську допомогу. Без волонтерської допомоги, сьогодні важко обійтися і це не перебільшення.
Розповідь супроводжувалась відео-кліпом.



2 коментарі: