понеділок, 30 січня 2017 р.

Всьому початок є любов

                         «Тільки той щасливий, хто любов’ю сяє,
                              в світі ж без любові життя немає. »
                                                       В. Сoсюра

 

29 січня  2017 року юні любителі поезії зібралися в дитячому відділі  Пулинської районної бібліотеки на годину поезії «Всьому початок є любов».

Світ існує завдяки любові. Саме любов спонукає чинити добрі справи, надихає поетів, зміцнює саму людину, робить її піднесеною, гарнішою, сильнішою, кращою.

Любов – почуття світле, святе почуття. Від материнського тепла проростає любов до землі, до людей. Саме так, від подарованого нам материнського тепла, від материнської любові, ніжності ми або виростаємо з вмінням любити, або позбавлені цього почуття.

Хтось із мудреців зауважив: «Любові кориться будь-який вік». Певною мірою, це так, хоча ніхто не розтлумачує малюкові сутність поняття «любов», проте він до нестями любить маму й тата, які для нього попервах становлять цілий світ.

Однак з роками почуття любові набуває для нас найрізноманітніших обрисів і сенсів. Ми, як і раніше, не замислюємось над любов’ю до нас, наших рідних, але здатні відчувати до себе відтінки ставлення інших людей. Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам першим люблю.

Вся світова література – свідчення того, яке місце посідає це почуття в житті людства.

Діти охоче декларували вірші В. Симоненка, Л. Костенко, В. Сюсюри, О. Олеся, І. Драча, Г. Лютого, М. Вороного, Г. Гордосевич. Охоче приймали участь у вікторині. Переможці отримували призи. Для дітей було організовано «солодкий стіл».
Ольга Буланова
бібліотекар дитячого відділу
районної бібліотеки
 

Немає коментарів:

Дописати коментар