пʼятницю, 10 березня 2017 р.

На світі тисячі професій – одна із них твоя.


                

    26 лютого на засідання читацького клубу «В світі цікавого» дитячого відділу ЦРБ зібрались  члени клубу,поділитися своїми думками про вибір професії. Адже це складне і відповідальне завдання. Діти чітко розуміють, що від того, наскільки вірно вони оберуть професію, залежить їх місце в суспільстві. Щодо вибору професії, діти кажуть, що радяться з батьками, вчителями, знайомими, сперечаються з друзями. Вони чітко розуміють, що від їх вибору залежить багато чого: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті. Висловлювали свої думки чітко і учні молодших класів – Дарина Семеній та Ілона Антонюк.

Інтерактивна гра «Світ професій» допомогла нам зрозуміти, що правильний і своєчасний вибір професії у шкільному віці в 2-2,5 рази зменшує плинність кадрів,  на 10-15% підвищує продуктивність праці, в 1,5-2 рази знижує вартість підготовки кадрів.

Гра «Мікрофон» дала можливість всім захистити свою майбутню професію. Найпереконливішими були: Ілона Антонюк, Дарина Семеній, Саша Лиманець.

Під час гри «Найпотрібніші професії»: Яна Ярмоленко назвала найпрестижніші професії, Тарас Гомонюк – забуті професії, Максим Теслюк – завжди потрібні професії, Вова Грибан – найвідважніші.

Усвідомлений вибір професії має 2 складових: «хочу» - бажання, інтереси, схильності особистості; «можу» - знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров’я; «треба» запити ринку праці, потреба в кадрах.

 

Бібліотекар дитячого відділу ЦРБ                         Ольга Буланова

Немає коментарів:

Дописати коментар