середу, 12 липня 2017 р.

Мандрівка книжковим містом.

                  
Бібліотека – це справжнє «книжкове місто»,  тут є свої вулиці і площі, палаци й будинки, є й самі мешканці – книжки. Оволодіти  даром слова, умінням ним користуватися допомагають словники. Ось тому,  липневого недільного ранку працівники районної бібліотеки зібрали учнів молодших та середніх класів на бібліотечний урок «Довідково - бібліографічна  література бібліотеки». Мета уроку - ознайомлення з словниками,  енциклопедіями та довідниками,   як одним із  видів довідкової літератури. 
Адже вміння користуватися словниками дасть можливість удосконалити навички пошукової роботи, зорової пам’яті, зв’язного мовлення ,виховувати любов і повагу до рідної мови та до читання довідкової літератури.
     Ефективним вважається такий урок, який проведений  у цікавій,  змістовній формі.  Бібліограф  центральної районної бібліотеки Тетяна Вакуленко  ознайомила присутнім з визначенням, що таке анотація , які відношення  між бібліографією і анотацією. Діти з великим задоволення слухали  і давали запитання, які в ході розповіді в них виникали, та зробили висновки, що дійсно необхідно дружити з словниками, довідниками , енциклопедіями, а також  ніколи не соромитися заглянути в таку книжку. Недарма в народі кажуть:  « З книгою подружишся – розуму наберешся».  
     З метою заохочення учнів до набуття знань про минуле рідного краю, зокрема Пулинського району , від чого пішла назва нашого селища, річок, сіл,назви квітів, бібліотекар дитячого відділу Ольга Буланова  розповіла присутнім легенди рідного краю.  Діти уважно  слухали бібліотекаря   і розповідали легенди, які самі читали і вивчали в школі.
   На завершення бібліотекарі побажали дітям бути розумними, начитаними, культурними і чемними людьми, та запросили до чаю з печивом.  
                          Бібліограф - краєзнавець:        Тетяна Вакуленко

Немає коментарів:

Дописати коментар