середу, 20 вересня 2017 р.

В союзі з природою рідного краю.

    На  порозі ХХІ століття екологічні  проблеми набули статусу глобальних. Людство усвідомлює небезпеку скорочення життя на  Землі із-за  свого впливу на масштаби природокористування, інтенсивність господарювання, забруднення природного середовища. Земля, що живить нас, повітря, яким ми дихаємо, вода, яку пємо, щорічно зазнають величезних втрат  від необдуманої дії тих, хто ними користується.

   Перед нами постає завдання виховати в молодого покоління бережливе ставлення до земних ресурсів,вони мають усвідомити, що руйнуючи навколишнє середовище, суспільство нищить своє майбутнє. З цією метою дитячий відділ районної бібліотеки провели День бібліографії     « В союзі з природою рідного краю», для учнів 2- 9 класів.     

  Діти    прослухали  лекцію «Екологія і сучасність», в якій мова йшла про те, з якою відповідальністю потрібно ставитись до довкілля та яка їх участь  повинна бути у природоохоронній діяльності.  Бібліограф  Тетяна Вакуленко  наголосила на тому, щоб усі відчували свою причетність до справи збереження довкілля.

    «Можливо, ви це не читали» - під такою назвою бібліотекар дитячого  відділу Ольга  Буланова ознайомила з тематичною  виставкою, де були представлені  енциклопедії рослинного і тваринного світу.

       З учнями була проведена  інформаційна година  « Малі річки Пулинщини»,  на якій діти з великим задоволенням, можна сказати навипередки, читали вірші про річки  нашого району. Тетяна Вакуленко  провела огляд літератури  «Письменники про природу». Особлива увага була приділена «Червоній книзі», тут діти самі розповідали про рослини і тварини, які вони знають, та які занесені до цієї книги. Бібліотекарі дали дітям домашнє завдання – прочитати «Червону книгу» , яку обговорять  на наступних зустрічах. 

     На завершення присутні ознайомились з  пізнавальною відео годиною  «Восьме диво світу» , яке було переглянуто на комп’ютері.

      Знати, а тим  більше берегти нетлінні скарби рідного краю – наш святий і непорушний обовязок. Людина, яка не усвідомила цього, не перейнялася любовю до природи рано чи пізно просто стане невдячним споживачем.

                               Бібліограф - краєзнавець   Тетяна    Вакуленко 

Немає коментарів:

Дописати коментар