понеділок, 3 червня 2013 р.

«Віддамо цей світ дітям»


У 1949 році на  Московській сесії Міжнародної демократичної  федерації   першого  червня було проголошено Міжнародним днем захисту дітей. Здавалося б,від кого і від чого їх захищати. Статистика стверджує,що на планеті щоденно 8000 дітей помирають від голоду в найбідніших країнах Азії,Африки,Америки, 4000 – від нестачі ліків та медичної допомоги.

Дитинство – найважливіший період у житті людини. Саме у цей час  вона формується

фізично,психічно,інтелектуально,набуваючи усіх необхідних знань,умінь та навичок. У переважній кількості випадків якість дитячих років  визначає якість усього подальшого свідомого життя людини. Всі діти рівні в правах, ніхто не повинен їх порушувати – так записано у Конвенції ООН «Про права дитини».
Не обійшли увагою цієї актуальної теми і в дитячому відділі райбібліотеки. 31 травня тут відбулося  літературно—художнє свято «Віддамо цей світ дітям». У читальному залі  районної бібліотеки  зібрались  юні книголюби  різного віку.
 
 Діти виконали пісні про дружбу,літо,Україну. Вони читали свої улюблені вірші,гуморески. На огляд глядачів були представлені сценки  за народними казками,художніми творами з шкільного життя та танцювальні композиції за участю Боярчука Андрія, Ярмоленко Яни, Лиманець Саші, Степарук Діани,Мирончук Юлі, Сак Саші  з 4-А класу.

2013 рік Президентом України було оголошено  роком дитячої творчості. З нагоди цього  в бібліотеці було організовано виставку юних умільців «Світ моїх захоплень», на якій представлено найрізноманітніші вироби. Найкращими було  визнано Лиманець Сашу та Ярмоленко Яну з колекцією саморобок,

 

 
 
 
 


 
 
 
 
 
Боярчук Лену з вишивками,
 
 
 
 
Мирончук Юлю з картиною вишиту бісером.
 
 
Переможці були нагороджені подарунками. Учасники свята  приймали участь в конкурсах,літературних вікторинах,відгадували загадки.
Всі учасники заходу отримали цукерки.

Провідний бібліотекар  дитячого відділу
                                           Іщенко Т.В.  

Немає коментарів:

Дописати коментар