четвер, 22 січня 2015 р.

Соборна та єдина квітуча Україна

                                                 Соборна та єдина квітуча Україна
 
            В читальному  залі районної бібліотеки зібралися учні місцевого ліцею,їх викладачі. 
 
  Працівники бібліотеки підготовили тематичний  захід,  до  Дня Соборності  України, яка відзначає 96 річницю з дня проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши:" Збулися віковічні мрії, якими жили і за  які вмирали кращі сини України".  Це був один з найпрекрасніших моментів   нашої історії. Високий  принцип соборності своїх земель - найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.  Ті вікопомні історичні події сформували підгрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаї жовто- синіх знамен 22 січня 1990 року  наші сучасники поєднали живим ланцюго злуки Схід і Захід України.
             Ми шанобливо згадуємо тих, хто боровся за незалежність нашої держави, хто, втілюючи мрії мільйонів українців, зробив спробу об'єднати УНР та ЗУНР на початку XX століття, хто зберіг пам'ять про День злуки навіть через півстоліття і тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає цілісність України. 
             На захід був запрошений  один з організаторів волонтерського руху в  Червоноармійському районі   Володимир Адамович. Він представив   виставку- стенд,  де  розмішені   фотознімки  жителів, які допомагають  учасникам АТО,а саме: зроблені власними руками обігрівачі, вязані теплі речі, захисні костюми для розвідників, допомога деревиною для укріплення бліндажів.
 
 
 
 
              До уваги  відвідувачів  представлена  викладка літератури "Україна Соборна - моя гордість і  слава".

Немає коментарів:

Дописати коментар