середу, 9 серпня 2017 р.

Недільне бібліокафе з продовженням...


Рідний край, рідна  домівка…. В цих словах зібрано щирі людські сподівання. У кожного з нас свій вимір, своє сприйняття, своє ставлення до рідного краю, батьківської оселі, звичаїв та обрядів нашої історії. Де б ми не були, де б  ми не жили – спогади про рідний край, милий розуму і серцю, завжди будуть з нами.
Краєзнавча робота бібліотеки на сьогоднішній  день є досить актуальною, бо її призначення -   вивчити минуле рідного краю, адже народна мудрість стверджує:   « Майбутнє  неможливе без  минулого».
Пулинщина має цікаву історію, своєрідну матеріальну і духовну культуру. Для того, щоб ознайомитись з цим матеріалом, працівники  Пулинської  районної бібліотеки зібралися з членами  читацького клубу за інтересами «У світі цікавого»  на «Літературно – краєзнавчий пікнік», який проведено на природі минулої неділі.
 
Для засвоєння матеріалу про рідний край бібліограф районної бібліотеки Тетяна Вакуленко провела краєзнавчу вікторину «Мій край – моя історія»  та бесіду – роздум «Вулиці нашого селища», з метою вивчення та пізнання минулого Пулинщини. 
Мова йшла про зміну деяких вулиць. Пізніше діти з великим задоволенням  розповідали про свої вулиці і роздумували над тим, чому  вони так  називаються.  Навчання  з використанням краєзнавчого матеріалу значно полегшує засвоєння учнями  наукової термінології, розширює їхній світогляд,  розвиває пізнавальні інтереси, залучає до пошуково - дослідницької діяльності, формує інтелектуальні та практичні вміння.
Працівники районної  бібліотеки роблять усе можливе   для   вивчення історії   та літератури  нашого  краю, тому використовують різнопланові форми краєзнавчої роботи знайомлять  користувачів  з життям і творчістю відомих письменників, поетів нашої славної  Пулинської землі.  Цього  ж  дня  члени клубу  ознайомились з бібліографічним оглядом   літератури: «Письменники –  наші земляки» .
На завершальному етапі  масового заходу відбулася « Казкотерапія ». Це був  зв’язок  між казковими подіями і поведінкою дітей в реальному житті.  Тут діти розповідали про героїв казок і  робили свої висновки.  Бібліотекар дитячого відділу Ольга Буланова розповіла нові казки , а діти були активними  слухачами.  Задавали різні запитання  і  самі  оцінювали  життєву поведінку героїв.  Метою казкотерапії - є підведення дитини до усвідомлення своєї внутрішньої сутності, своєї єдності і неповторності, до відчуття гармонії із собою і світом. 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар