середу, 26 квітня 2017 р.

Полин - сльозою омивається душа

26 квітня 1986 року вибух Чорнобиля сколихнув світ, закарбувавши в пам’яті людства дату жахливої техногенної катастрофи.

Вона приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська катастрофа.  Тридцять один рік   минуло  з того часу, як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЄС. Смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля.

Тридцять один  рік  цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади і хворіє серце, тому що знає – не на добро це, не на життя.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася не лише України,  а стала викликом усьому світу, випробуванням на здатність спільними зусиллями долати катастрофи глобального масштабу. 

Наш земний уклін,довічна вдячність усім,хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям,заради нас, брав участь у ліквідації наслідків аварії. Священна пам’ять  тим,хто поклав своє життя,захистивши нас від радіаційної загрози.




В Пулинах, біля Пам’ятного знака, який встановлений  на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС,  відбувся  мітинг приурочений  31 річниці Чорнобильської аварії.
 
В ході  захода взяли участь  голова районної держадміністрації  В.  М. Байда,
 
учасник аварії на Чорнобильській АЕС   ліквідатор І категорії  О.М.Литвин, мешканці селища.


 









Для користувачів бібліотеки в  читальній залі ЦРБ розгорнута книжкова виставка,яка нагадує про минулі події.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар