четвер, 13 червня 2013 р.

Сільська культура - майбутнє села.

Гарну школу практичного навчання ми маємо у селі Стрибіж. А тому секційні заняття бібліотекарів району відбулися саме тут, у сільській книгозбірні.  І  не просто семінарські заняття, а творча зустріч  -  День завідуючої сільською бібліотекою.  




Відкрила заняття директор районної бібліотеки Людмила Пилипчук. Вона зупинилась на тому, що саме бібліотеки просувають у маси найновішу та найрізноманітнішу інформацію і зовсім не випадково, що до них  сільчани йдуть за будь-якою довідкою, консультацією, порадою.  І  саме сільські бібліотеки є надійні посередники між органами місцевого самоврядування та громадами.  
 Сільський голова Л.В.Корзун привітав всіх присутніх у Стрибіжі  а також розкрив картину сьогодення села, ті зміни на краще, що відбуваються в житті сільської громади за останні роки та перспективи розвитку на майбутнє,  навів  статистичні дані, порівняв їх. Леонід Васильович запевнив, що без закладів культури на селі  -  майбутнього не буде. А сам він завжди у вирі всіх культурних подій, що відбуваються  на території  сільської ради, підшукує всі можливості  та  «підкидає» працівникам культури потрібні ідеї   -    тільки щоб  вирувало  життя на селі. 
Сільський голова Л.В.Корзун: "Без закладів культури на селі - майбутнього не буде".
 
 
 
 
Завідуюча сільською  бібліотекою:"Я люблю свою бібліотечну роботу,люблю людей,люблю життя".
 



Вишиті соняхи  завідуючої сільською бібліотекою.
 Щороку сільська бібліотека отримує нові книги, підписує нові періодичні видання на кошти , що виділяє сільська рада. Тільки в цьому році в бібліотеку вже придбано нових книг на 1000 грн.  та підписано 25 назв газет та журналів на рік.  Сільська бібліотека нараховує більше 10 тисяч примірників літератури, обслужено 553 користувачі .    
Урок професійної майстерності провела завідуюча  бібліотекою  -  господиня  Стрибізької книгозбірні Тамара Терещук,  що   закохана у свою бібліотечну працю, якій  присвятила 12 років, любить людей,  життя, як сама про це наголосила,гарно вишиває.  Вона представила екологічний захід на тему:  «Земля   -  найдорожчий людський  скарб», присвячений  дню Землі,  Всесвітньому дню охорони довкілля, збереженню  природи  рідного  краю.   
 Ведучими були  Тоня Жеребчук та Марія Стрельченко (учениці 7кл.). 
« Наше довкілля,рідна природа, врешті Земля , створена для нас,  чарує нас в усі пори року, тому ми повинні виховувати в молодого покоління бережливе ставлення до цієї краси», -  наголосив депутат районної ради, голова районного товариства «За здоровий спосіб життя» Яків Романчук, який є учасником всіх сільських заходів також. Яків Леонтійович  пропагує здоровий спосіб життя перед населенням, буваючи у всіх куточках району. 
  







Голова районної ради,голова  районного товариствa "За здоровий спосіб життя" Я.Л.Романчук:"Життя довге,тільки вміло  ним потрібно користуватися".






Кращі  читачі  сільської бібліотеки Марія Цвєткова, Аня Костюк, Ваня Жеребчук, Люда Сірик,  Тома Талько (учні 5-7 класів) розказували вірші, виконували пісні, представляли сценки.    
У програмі  заходу  активну  участь прийняли  жителі  родового помешкання в селі Підлісне, що на території сільської ради  Ольга  Бенещук  та  Світлана  Волчановська. Ольга  виконала пісні, можна сказати , професійно, а Світлана надала інформацію про рослини – наші обереги , їх захист.                                          
Пісню   «Мій  рідний край» виконала  Настя  Вєтошко (уч.7кл.).  
Допомогли провести захід та надали йому колориту   Іван  Сірик  та  Валентина Стрельченко.   Працівники культури  у Стрибіжі працюють  професійно спільно та злагоджено.   
Свої роботи, від яких не відірвати очей, представили талановиті рукодільниці:     Аліна Ткачук – картини, вишиті бісером,

 
 















Людмила  Стрельченко – вишиті хрестиком;  Ольга Ярко – вироби з тіста; Іванна  Бахуринська – вишивки стрічками, жіночі аксесуари – обручі, сумочки, гаманці, косметички; 

Валентина Костюк – все обладнання до дитячоїкімнатки.   
Всі учасники заходу – активні читачі сільської бібліотеки, які ще й живлять свою душу літературним словом.                                                                                        
Бібліотекарі одержали консультації спеціалістів районної бібліотеки, а також  методичні матеріали.   
У роботі засідання взяла участь інспектор відділу культури і туризму Лариса Громська. 
Відбулося спілкування між колегами, обмін  думками, широка реклама діяльності сільської бібліотеки.  
Традиційно бібліотекарі району отримали  домашні завдання.

                Провідний методист РБ:              Зоя Боровик.

5 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Цікавий захід провели, а скільки зусиль було вкладено сільським бібліотекарем, і це видно по фотографіям. А ще цікавий пост зробила методист,читається легко та іззадоволенням.

      Видалити
  2. Мене тішить, що між представниками влади та працівниками культури, зокрема бібліотекарями, існує гарна співпраця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це один із закладів культури,де представники влади дійсно тісно опікуються культурою.

      Видалити
  3. Які гарні роботи, справжні майстрині! Окрема подяка методисту, і захід професійний і пост цікавий.

    ВідповістиВидалити