понеділок, 31 березня 2014 р.

Творіть добро – воно розтопить серце…


                          
                                     Як можна добро у житті не любить?...
 
                                     Як можна сімейне гніздо не любить?...
                                     Як можна забути,що ймення тобі
                                     Людина? Ти чуєш? –Людина!
21 березня  районна бібліотека щиро відкрила свої двері для учасників любительського об»єднання «Берегиня».
Директор районної бібліотеки Людмила Пилипчук, представила  жителів  родового помешкання з села Підлісне – Ольгу Бенещук та Світлану Волчановську. Вони є  активними учасниками  любительського об»єднання «Світлиця» , яке діє при  Стрибізькій сільській бібліотеці. Разом  із завідуючою -  Тамарою Терещук  вони взяли участь в  годині спілкування на тему «Здорова жінка – здорова нація».  Гості розповідали про облаштування своїх  родових помешкань, про вживання чистих екологічних продуктів,про цілющі властивості рослин,які знаходяться навколо нас. Адже від цього залежить здоров»я людей. У виконанні Ольги Бенещук прозвучала пісня та  вірш «Балада» Евгенії Бабенко.
Засідання продовжилось знайомством з книгами,які торкаються даної теми.   Як жити довго в здоров»ї,щасті і радості розповідають книги  Мирослава Дочинця  «Многії літа. Благії літа»,»Хліб і шоколад»,»Руки і душа»,»Вічник», «Горянин»,»Світован»  з  якими ознайомила Людмила Михайлівна.
Багато життєвих драм можна було б уникнути, якби обережно поводитися зі словом. З геніальною влучністю про роль слова написала Ліна Костенко:
                                       Як легко  висміяти вчинок,
                                       Як просто знищити  талант.
                                       Щоб обезкровити людину,
                                       Достатньо слів – не треба ран.
Лікувати душу допоможуть  книги Гарафіни Маковій: «У Світі рослин»,»Наші обереги»,»Свідчення.Голос народу». Ці книги мають пізнавальне значення,допомагають переконатися, від чого залежить наше життя, як можна його змінити. В них мудра, ненав»язлива наука про те, як жити, щоб біди не знати, а якщо вона вже прийшла, то як позбутися її – наголосила бібліотекар Олена Грозовська.
Вже доброю традицією стає на засіданні «Берегині» знайомити  з  роботами  місцевих умільців.  Цього разу свої здібності у виготов лені картин з кави  представила  фельдшер   ЦРЛ  Мая    Опанащук  та  картини вишиті хрестиком  Наталія  Метельська – завідуюча відділом обслуговуванням ЦРБ.  Для кожної  -роботи є бальзамом для душі. В них вони черпають  ковток води,яка тамує спрагу.   
 
 
 
В домашній,теплій обстановці учасники зібрання частувалися чаєм з пирогами,які привезли гості та обмінювалися думками.
Такі зібрання  допомагають  відійти від своїх щоденних турбот і проблем,гарно провести  дозвілля,дізнатися  багато цікавого і корисного. Тож краще відкладіть свої невідкладні справи й почніть жити. Живіть сьогодні. Щодня творіть добро – воно  перемагає найсуворішу зиму й розтоплює навіть найбільш зледеніли серця.
 Бібліотекар читального залу          Людмила  Пашківська

Немає коментарів:

Дописати коментар