понеділок, 3 листопада 2014 р.

Легенди рідного краю


                      
    Минуле нашого народу  було досить складним,неоднозначним і дуже цікавим. Про це свідчать наповнені книжкові скарбниці,в яких залишили свою цікаву інформацію наступним поколінням історики,дослідники,наукові діячі,народ в своїх легендах.
   Легенда – це жанр народної прози. В легенді,крім естетичної функції, важливу роль відіграє  інформативно- практична;передача наступним поколінням і закріплення в традиції певних знань,пояснення визначних подій,вчинків окремих осіб,явищ природи. Реальне в легенді  органічно злите з фантастичним.


 
  День краєзнавства  «Легенди рідного краю" зібрав дітей 3-8 кл., в центральній районній бібліотеці під девізом  «Люби і знай свій рідний край»  30 жовтня  2014р.
     Розпочала цей день провідний спеціаліст дитячого відділу ЦРБ  Іщенко Тетяна Вікторівна,яка розповіла,таке легенди,які вони є та прочитала легенду про матір,яку слухали без сліз неможливо.
    Бібліограф-краєзнавець Вакуленко Тетяна Олександрівна розповіла присутнім легенди про назви сіл району  та провела огляд краєзнавчої  літератури:» Червоноармійськ – моя історія жива». Учениця 6-А кл. Саша Лиманець підготувала і провела вікторину,в якій приймали участь всі  присутні. Самих активних відзначено призами. Діти охоче розповідали легенди про калину,про вербу,про квіточки,які люди називали материнськими сльозами,а ще їх називають материнками та багато інших.
 
   Бібліотекар дитячого відділу ЦРБ            О.І.Буланова

Немає коментарів:

Дописати коментар