середу, 9 грудня 2015 р.

Презентовано книгу про злочин на окупованій території Донбасу.

        
В читальному залі районної бібліотеки відбувся інформаційно - виховний захід, на якому було презентовано книгу "Ті, що пережили пекло: свідчення жертв про місця незаконних ув"язнень на Донбасі".
Видання є підсумком  моніторингового дослідження, яке проводилося Коаліцією громадських  організацій та ініціатив "Справедливість заради миру на Донбасі" у тісній співпраці з Уповноваженими Верховної Ради України з прав людини.
Дослідження грунтується на свідченнях тих,хто був незаконно поміщений в місця несвободи на Донецькій та Луганських областях проросійськими збройними утвореннями. Зібрані факти засвідчують наявність грубих та системних порушень прав людини  перебуваючи в нелюдських умовах та піддавалися жорстокому поводженню чи катуванню.
Перед присутніми виступив Володимир Грибан, який розповів   про своє перебування в полоні. Під час перевезення  гуманітарної  допомоги в зону АТО був затриманий  проросійськими бойовиками.
Також своїми  спогадами та думками з присутніми поділилися: учасник АТО, нині демобілізований  Андрій Фесюк , учасник бойових дій на території  Афганістан   Роман Ориновський  волонтер  Володимир  Адамович, викладач техліцею Олег Сологуб.

Немає коментарів:

Дописати коментар