пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Навчаємось - спілкуючись, спілкуємось - навчаючись.


                

 "Скільки б не жив, усе життя слід навчатись". - писав відомий філософ Сенека.

Вже стало гарною традицією Пулинської районної бібліотеки - проводити творчі взаємообміни між бібліотеками прилеглих районів. На протязі останніх років ми ознайомились з роботою бібліотек  Олевського, Хорошівського, Черняхівського районів.

Отже цього разу, згідно Плану роботи Пулинської районної бібліотеки на 2016 рік, ми провели районний семінар-практикум з бібліотечними працівниками у Ємільчинському районі, організований в.о.  директора Пилипчук Людмилою Михайлівною, бо краще один раз побачити, ніж сто - почути.
Перша зупинка - Яблунецька селищна бібліотека, якою завідує Ганна Петрівна Пархоменко    13 років. За 2015 рік книгозбірня є кращою сільською бібліотекою щорічного обласного конкурсу "Золоті джерела".
В нашому районі такий статус має Стрибізька сільська біблотека у 2014 році, завідуюча Тамара Олександрівна Терещук.
Бібліотечні  працівники ознайомились з роботою селищної бібліотеки, яка знаходиться у селищній раді. Всі звернули увагу, що тут нові меблі, є комп'ютер,   підключений до Інтернету, кольоровий принтер. Ганна Петрівна повідомила, що за останні 5 років на поповнення бібліотечного фонду було виділено  65 тис. грн. Для прикладу: зокрема, в 2013 році виділено - 10 тис. грн; в 2014 - 13 тис. грн. Бібліотека нам дуже сподобалась, вона дійсно - сучасна.
Супроводжувала нашу делегацію - провідний методист Ємільчинської районної бібліотеки Наталя Іванівна Вишневська.
Слідуюча зупинка - Ємільчинська районна бібліотека. Ми переглянули мультимедійну   презентацію "Бібліотека в інформаційному просторі". В районі працюють 23 сільські бібліотеки, 13 бібліотекарів працюють на ставку. 10 сільських книгозбирень мають комп'ютери, підведені до інтернету, принтери. Ми були приємно вражені за своїх колег, коли щойно повернувшись  із засідання  бюджетної комісії  РДА, в.о. начальника районного відділу культури Любов  Миколаївна Остапчук  повідомила своїх колег, що на поповнення книжкового фонду районної бібліотеки виділено - 60 тис. грн.,з них на підписку періодичних видань - 20 тис.грн. Ось так місцева влада вболіває за свої бібліотеки, бо працівники владних структур є гарними відвідувачами книгозбірень і чітко усвідомлені, що без книги, без бібліотек у нас майбутнього не буде.
Побували ми в приватному музеї старожитностей, який носить назву "Музей нашого дідуся". Тут зібрані дуже цікаві старовинні експонати. Створює його відомий в районі історик-краєзнавець, а зараз бізнесмен Микола Романович Жилюк. В селі Велика Цвіля ним створено Музей Хліба.  А в радянські часи він в цьому селі побував "Криницю совісті", присвячену жертвам голодомору минулих років.
 
Також ми мали змогу відвідати краєзнавчий музей. Директор музею Віталій Володимирович Дворецький дуже професійно провів екскурсію. Ми  ближче познайомились з історією Ємільчинського району та його видатних  людей. Нещодавно в музеї було створено новий відділ, присвячений  життю та творчості заслуженої артистки України, землячки (народилася в селі Неділищах) Ніни Матвієнко.
Побажавши нашим колегам міцного здоров'я, творчості в праці, зарядившись добром та позитивною енергією, ми повернулися   Додому.
                                      
 З.В.Боровик, провідний методист Пулинської ЦРБ.
 

 
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар