пʼятницю, 24 березня 2017 р.

2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.

 Японію часто називають Країною висхідного Сонця. В ній стільки незрозумілої чарівності, тут унікальне все, починаючи від сучасних міст, закінчуючи культурою. Японці завжди вміли у всьому знайти гармонію.
Деякі цікаві факти про Японію:

1. У цій незвичайній за нашими поняттями країні навіть день святого Валентина проходить не так, як прийнято у нас: в цей святковий день дарують подарунки і проявляють симпатію виключно дівчата. Походження цієї традиції невідомо, але сьогодні вона виконує дуже важливу функцію: дозволяє жінкам і дівчатам сказати несміливим японським хлопцям «так», не чекаючи поки вони знайдуть підхід до них.

2. Японці — роботящий народ. Вони можуть працювати по 17 годин на добу без перерви, а після напруженого дня піти в бар і, після декількох годин сну, знову на роботу.

3. Більшість японців червоніють після прийому невеликої порції алкоголю і взагалі не можуть випити багато, хоча є винятки.

4. Цей народ не вміє відпочивати. Чотири дні відгулів підряд вважається повноцінною відпусткою. Вони ніколи не беруть належні 3 тижні відпустки на рік, а також не йдуть раніше додому.

5. В Країні висхідного Сонця дуже дешеве м’ясо і риба, але неймовірно дорогі фрукти. Одне яблучко коштує близько двох доларів, а зв’язка бананів — не менш п’яти. Диня — найдорожчий фрукт, деякі сорти обходяться в двісті доларів.

6. В метро існують окремі вагони тільки для жінок. Це створено для того, щоб вранці ніхто до них не приставав, адже для японця обмацування жіночого тіла в набитому транспорті — майже національний спорт.

7. Японія — досить маленька країна, але тут знаходиться багато найбільше. Приміром, тут розташований найдорожчий парк з розвагами в світі Disney, де знаходяться чотири з десятка найвищих гірок. У столиці знаходиться найрозвиненіша система гілок метро на планеті Земля, а також найбільше змішане перехрестя і ж / д хаб.

8. У квітні 45 року минулого століття була опублікована декларація від імені США, яка вимагала припинення військових дій з боку Японії. Японці проігнорували цю заяву, позбавивши себе можливості мирного вирішення цієї суперечки. 6 серпня 1945 американські військовослужбовці скинули атомну бомбу на Хіросіму. Після закінчення трьох днів ще одна бомба впала на місто Нагасакі. Застосування таких дій було здійснено в основному для демонстрації світові переваги Сполучених Штатів в галузі озброєння.

9. Більшість ієрогліфів складаються з пари складів, але є разючі винятки. Приміром, ієрогліф являє собою слово з тринадцяти складів — «ханетокаватогаханареруото» — і описує звук, який видається під час відділення плоті від кісток. Також в цій дивовижній мові практично відсутні займенники. Деякі слова іноді використовуються як займенники, але вони мають ще як мінімум одне значення.

10. Японія єдина країна в усьому світі, яка зберегла титул Імперії, а династія імператорів ніколи не переривалася протягом всієї історії. На сьогоднішній день править імператор Акіхіто, який є прямим нащадком першого імператора, який заснував Японію. Цього року цій країні виповнилося 2673.
Районна бібліотека знайомить читачів з загадковою країною - Японія, та представила  до  уваги користувачів книжкову викладку: "Японія - країна  Вранішнього Сонця".


Немає коментарів:

Дописати коментар