пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Кобзарю рідний з нами ти завжди

          

          Коли міняли честь неначе крам,
          А правду - совість кидали за грати,-
              В серцях людей Ви спорудили храм,
              Якому там повік - віків стояти.
              Коли брехня сідала на престол,
              Мовчало все від заходу до сходу,-
              Ви осінили праведним хрестом
              Безсмертне слово рідного народу.
              Вогонь запалений Тарасом,
              У нашім серці не погас -
              Він став над простором і часом
              Він будить нас, він кличе нас!

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.
 
В день вшанування пам'яті поета  в Пулинах, біля погруддя Тараса Шевченка відбувся урочистий мітинг. Учні загальноосвітньої  школи  та читачі дитячого відділу ЦРБ декламували вірші Великого Кобзаря. 

Заходи продовжились в центральній районній  бібліотеці. З учнями місцевого ліцею проведено поетичний вернісаж   "Кобзарю рідний з нами ти завжди".


Ведучі заходу: Олена Грозовська та Людмила Пашківська запросили до перегляду  відео - ролика  про життя та творчість поета.  Присутні прослухали вірші Т.Шевченка  у записі Богдана Ступки, та провідного бібліотекаря дитячого відділу Тетяни Іщенко.



Музичний супровід "Шлях до Тараса" прозвучав у виконанні  Василя Зінкевича.

Для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка.



Немає коментарів:

Дописати коментар