пʼятницю, 28 липня 2017 р.

День хрещення Київської Русі

Щорічно 28 липня в Україні відзначається пам'ятна  дата - День хрещення Київської Русі.
Її було обрано не випадково, тому що саме в цей день Православна Церква вшановує пам'ять  Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської  Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.

День хрещення Київської Русі - України  - подія надзвичайної історичної ваги. Вона справила визначальний вплив на подальший розвиток нашої держави. Християнство зосередило під своєю егідою писемність, літературу, архітектуру, мистецтво, поклало визначення духовного прогресу суспільства.

Традиційно в цей день в українських храмах пройдуть урочисті служіння. Благословення та молитви в День хрещення Київської Русі дозволять зрозуміти справжнє значення української державності, її єдності і ролі у світовій історії та культури.

Працівниками Пулинської центральної районної бібліотеки оформлено  ілюстративну тематичну викладку:  "28 липня - День хрещення Київської Русі". Під час перегляду тематичної  викладки  читачам надається цікава інформація про християтво - як надбання культури, та ознайомлення з історією виникнення християнства в Київській Русі.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар