четвер, 4 квітня 2013 р.

Утаємниченість мистецького покриву рідної землі


Відкриття виставки самобутніх художників Червоноармійщини під такою назвою відбулося наприкінці  березня у приміщенні виставкової зали Червоноармійського районного художнього музею «Пулинські барви». На розсуд земляків вперше представили свої роботи непрофесійні художники, але вони мають високу майстерність, а ще більшу – наполегливість і бажання творити.


Хто ж вони ці талановиті та сміливі митці? Директор музею Віталій Правдицький привітав присутніх із відкриттям мистецького заходу та представив художників-учасників. Це – Юрій Миколайович Субін (с. Івановичі),Микола Володимирович Стрельченко (с.Слобідка), Роман Миколайович  Яременко і  Іван Васильович Грибан з Червоноармійська. У кожного з них свій життєвий досвід і шлях у мистецтво, але об’єднує їх любов до прекрасного та бажання удосконалюватися. 
  

Під час відкриття виставки митці мали солідну підтримку. Розділити радість приїхали рідні, друзі, знайомі.
Привітали  художників: голова районної ради Анатолій Липко,  селищний голова Олександр Гаврилюк, голови Івановицької та Стрибізької сільських рад Петро Сак і Леонід Корзун, а також депутат районної ради Яків Романчук (в минулому майстер-живописець 5-го розряду Баранівського фарфорового заводу). Виступаючі відзначили індивідуальний стиль кожного з художників і велику працелюбність, щоб розвинути свій талант. Адже роботи – цікаві, оригінальні, їх перегляд справляє позитивні емоції та додає хорошого настрою.
Приєдналися до вітань також головний спеціаліст відділу культури і туризму Лариса Громська та директор центральної районної бібліотеки Людмила Пилипчук. Вони зазначили, що художники є справжнім відкриттям, адже ці люди скромні, котрі не афішують своє мистецьке заняття. Тільки той може так творити, хто любить рідну землю та має добре серце.
Велика дружна родина Сіриків-Яременків постійно виявляють інтерес до мистецьких подій нашого селища. А голова правління Пулинського громадського та бізнес-центру, співорганізатор заходу Надія Сірик запросила на відкриття виставки делегацію громадян США. Пані Ненсі та волонтер корпусу Миру Бен Фрескез засвідчили, що життя громади нашого краю дуже насичене культурними подіями, а це говорить про духовне багатство людей.
Цікавим і водночас хвилюючим був момент, коли директор музею Віталій Правдицький запросив до слова митців. Їх небагатослівні лаконічні виступи додали ще більшої поваги до цих скромних людей.
А підсумок заходу зробив голова громадського об’єднання художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко. Він додав, що І. В. Гибан, М. В. Стрельченко, Р. М. Яременко, Ю. М. Субін не тільки творчі особистості, а й порядні, інтелігентні люди.

  Перегляд робіт:
                                                 
                                                         Ю.М.Субін  "Студентка"
                                    

                                          М.В.Стрельченко "Романтика української хати"



                                 Р.М.Яременко  копія картини Рубенса "Персей і Андромеда"


                                                           І.В.Грибан "Зимовий вечір"



3 коментарі:

  1. Дуже гарні картини! Та й захід також гарний. Своїми роботами майстри прославляють свій рідний край.

    ВідповістиВидалити
  2. Захід дуже гарний, а картини взагалі вражають. Тому хочеться побажати митцям впевненості та нових картин

    ВідповістиВидалити