четвер, 17 березня 2016 р.

Шлях до Тараса.

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам"яті із з великою любов"ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім"я і у нашого народу - Тарас Шевченко.

10 березня минає 155 років з дня смерті Тараса Шевченка. Але його  творчість продовжує жити, хвилювати, надихати. Вірші  Кобзаря завжди на слуху. Вони ставали наче добрими порадниками  у скруті, бо написані з такою щирістю, що душа бринить від щастя чи від туги. Багато з них стали піснями, справді народними.
 В читальному залі районної бібліотеки   проведено  літературно-мистецьку годину "Шлях до Тараса".  Ведучі заходу Людмила Пашківська та Олена Грозовська.








 Слухачами заходу були учні місцевого ліцею  І та ІІ курсу та виклалачі закладу Л.А.Потюменко, Л.В.Волощук, Л.В.Чайківська.   Був презентований відео- ролик  про життя та творчіть поета    на пісню "Шлях до Тараса" у виконанні  В.Зінкевич та  прорзвучав  вірш   Павла Гірника "Шевченко повертається додому"  у виконанні Тетяни Іщенко, провідного бібліотекаря дитячого відділу.

Тарас- Шевченко - відомий художник. Його художня спадщина нараховує більше ніж 830 творів. Але не всі роботи збережені. Але ті, що залишилися,дарують глядачам та справжнім шанувальникам мистецтва неповторну  насолоду.      Екскурс   по художній    творчості Тараса Шевченка провела бібліограф-краєзнавець Тетяна    Вакуленко.     Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Тож читайте його твори, вивчайте  художню спадщину, щоб відкривати для себе  нове в мудрих рядках  його творчості, і завжди пам"ятайте його заповіти.                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар