понеділок, 18 квітня 2016 р.

Голосить дзвін стривожено у квітні.

                                         
Під такою назвою працівниками  бібліотеки   та  Товариством Червоного Хреста     14 квітня  2016 року організовано   черговоге засідання любительського об"єднання  "Берегиня".   Захід  приурочений 30-й річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній  електростанції.  Чорнобильська катастрофа увійшла в історію нашої держави сумною і трагічною реальністю. ЇЇ вогонь обпалив землю та душі мільонів українців.
В читальній залі районної бібліотеки  зібралися члени любительського об"єднання та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - а це медичні працівники Червоноармійської ЦРЛ, які  також трудилися у забрудненій зоні.




Засідання відкрила завідувачка відділом обслуговування ЦРБ   Наталія Метельська. Присутні ознайомились з історією  Чорнобиля  та  переглянули  відео-кліп " Чероям Чорнобиля присячується".  Для України,для всіх, хто прямо і побічно причетний до трагедії Чорнобиля та її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього.  Цим частинам світу в народі вже давно дано назву - два кольори часу. На заході прозвучали пісні "Два кольори", "На могилі ".
Невпинний час  згладжує у пам"яті багато фактів та подій. Але пам"ять про страшну аварію
живе на поверхні народної пам"яті. Живе гордістю за сотні людей, які не шкодуючи свого життя й здоров"я, вступили у жорстоку битву з вогненним атомним монстром.  Серед тих, хто працював  в1986-1987 роках  у забрунених північних районах Житомирщини,були медики нашого району : лікар -отоларинголог Світлана Яценко, медичні сестри - Наталія Скороход, Надія Кужіль, Лариса Іщенко, Анна Дмітрієва .  Вони були серед почесних гостей  зібрання, який представила  голова районної організації Товариства Червоного Хреста  Галина Правдицька.



Гості поділилися спогадами про своє перебування в зонах  радіаційного забруднення. Запрошеним вручені  цінні подарунки.















Минуло 30 років від дня аварії. Трагедію потроху забувають. Та лихо не пішло - воно ще з нами. Голосом болю звучать чорнобильські дзвони на українській землі. І ще довго лунатимуть вони, застигаючи в історію невиліковних хвороб, в очах дітей з ослабленою імунною системою,у долях тисячі ліквідаторів.


Для всіх відвідувачів бібліотеки  організований книжковий перегляд " Чорнобиль - біль моя і туга" та "Природні парки - гордість і краса".

Немає коментарів:

Дописати коментар