середу, 4 жовтня 2017 р.

Тиждень правових знань


Правова обізнаність молоді  -  важлива умова формування морально здорової нації, свідомого покоління.  Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності. Через призму права молоді люди пізнають проблеми життя, вчаться бачити за рядками тексту закону реальні життєві проблеми, з якими вони стикаються повсякденно.  Адже не можна вважати фізично здорову людину всебічно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони.

В рамках тижня правових знань, який проходить з  2  по 8 жовтня 2017 року  з учнями  11 класу Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено годину правових знань « Права людини:знати і захищати». В  ході заходу  взяли участь заступник  начальника відділу  « Пулинського бюро  правової допомоги» Олексій Невмержицький, головний спеціаліст відділу Юрій Тичина та директор Пулинської районної бібліотеки Наталія Метельська.

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка  є висока правова культура,- наголосив Юрій Володимирович. Він розповів про  послуги, які надає бюро правової допомоги та про те,хто може скористатися цими послугами.

Бюро правової допомоги – це державні установи, що об’єднують всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати  законні права та інтереси громадян.

Робота з правового виховання молоді має бути спрямована на розуміння підлітками морально-правових норм, розвиток почуття правової відповідальності, широку популяризацію правових знань.   Директор бібліотеки провела   з  учнями невеличку гру: «Юридична мова», та «Юридична консультація», де відповіді  на запитання надавали самі діти. Всі залишилися задоволені від спілкування.

Саме  правове виховання спрямоване на  формування правосвідомості і правової культури та на розвиток соціально-правової активності особистості.

Для успішної реалізації цих завдань Пулинська ЦРБ    використовує різноманітні форми і методи роботи. Адже, загально відомо, що бібліотека є комунікаційною ланкою між особистістю, суспільством і державою.

У районній бібліотеці організована розгорнута книжкова виставка  «Людина. Суспільство. Закон». Запрошуємо до співпраці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар