середу, 11 жовтня 2017 р.

День українського козацтва та День захисника Вітчизни



 

                     Народ мій є! Народ мій завжди буде!
                  Ніхто не перекреслить мій народ!..
                …Народ мій є! В його волячих жилах
           Козацька кров пульсує і гуде!

                      В. Симоненко

Щороку 14 жовтня — на Святу Покрову — відзначається День українського козацтва. Свято встановлено в Україні «...враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва у ствердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення...» згідно з Указом Президента України .
Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати День захисника Вітчизни.  14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 806/2014 «Про День захисника України»,з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
З нагоди цих свят у Пулинській центральній районній  бібліотеці 11 жовтня 2017 року був організований  та проведений   історичний  та  патріотичний уроки присвячені цим датам з учнями І курсу професійно – технічного ліцею №38.
 
За допомогою  відеороликів: "Час згадати нашу славе, брате!", "Мінометка", учні здійснили єкскурс у славетні часи козацтва та сучасні події на сході, які сприяли стійкому  формуванню почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину.
Ведучі заходу: Людмила Пашківська та Олена Грозовська
 
Цікавим був виступ про сучасний стан Збройних Сил України та про військовий обов’язок захищати Вітчизну    заступника Пулинського   військового  комісара  капітана Грабченка Дениса Валерійовича.
 
Вірш «Про Україну"  читала Тетяна Іщенко.
На закінчення учні подивилися кліп на пісню "Коли закінчиться війна".
 
Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиги нескорених  українців.
Зі святом  вас! Мужні і надійні захисники Вітчизни - наші земляки! Нехай овіяне славою свято додасть нам енергії та оптимізму, прагнення примножувати свій внесок у будівничий потенціал та оборонну міць своєї держави!
До уваги присутніх і користувачів в читальному залі організована книжкова виставка "Де козаки там і слава".

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар