вівторок, 21 листопада 2017 р.

Мій рідний край - життя мого перлина


       Краєзнавство  -  невичерпне  джерело, незмінне  з  плином  часу  та  незалежне     від  примх  економіки, політичних  катаклізмів. Воно переживає процес пошуку нових форм,  постановки першорядних задач.
Теперішній час  характеризується небувалим сплеском краєзнавчої діяльності.
Пулинська центральна районна бібліотека приділяє велику  увагу популяризації літератури про свій край.  Саме бібліотека формує особистість на грунті історії,  культури, традицій свого краю. Недаремно мовиться:  «Хто не знає свого минулого, то й не вартий майбутнього».  Традиційною формою організації і популяризації краєзнавчого фонду став оформлений у читальному залі  краєзнавчий куточок «Моя земля – то частка України».
Цей куточок дає можливість представляти наявну у бібліотеці краєзнавчу літературу. Систематично знайомити користувачів з новими друкованими матеріалами з краєзнавства,  матеріалами  про відомих людей краю,  творами місцевих письменників і поетів. Для більш детальнішого ознайомлення з краєзнавчою літературою рідного  краю районна  бібліотека запросила    19 листопада  юних   користувачів до  « Недільного кафе».  Присутніми були учні 1 – 7 класів.
Працівники бібліотеки  провели бібліотечний урок « Мій край – моя  історія жива». Бібліотекар дитячого відділу Ольга Буланова  ознайомила школярів з новою літературою, яка надійшла до фондів бібліотеки. Молодші школярі читали вірші про рідний край, зі старшими відбулася дискусія на тему: « Твори та автори рідного краю».
Бібліограф районної бібліотеки Тетяна Вакуленко ознайомила присутніх з краєзнавчим матеріалом, який знаходиться в таких папках: «Пулинщина на сторінках преси»,  «Символіка Пулинщини», « Спортивна Пулинщина», «Знай свій край», «Гурт художників земляків», «Почесні громадяни району».


Даний матеріал стане в пригоді для написання   рефератів та конрольних  робіт для студентів.
Спливають роки, відходять у минуле події, люди,  але не повинні піти в забуття ті, хто робив добрі справи для рідного  краю. Ми бібліотекарі, впевнені, що діти про це памятатимуть.
На завершення заходу  діті  пригощалися  чаєм з печивом.       

                                                   Бібліограф – краєзнавець Тетяна Вакуленко

 

Немає коментарів:

Дописати коментар