понеділок, 14 серпня 2017 р.

Майстер – клас у бібліотеці


 
Африканські косички – це один із способів виразити себе, показати своє "Я", відчути себе трішки іншою людиною, відмінною від інших. Це експеримент і перевтілення, якоюсь мірою навіть екстрім...

Африканські косички, безумовно, цікаві сьогодні багатьом модникам і модницям, які хочуть кардинально змінити щось в своїй зачісці, але це копітка робота 2-3 майстрів, в процесі якої в волосся вплітаються пасма з синтетичного матеріалу, так званого канеколона. Кількість, колір і довжина кісок залежать від побажань клієнта. В середньому кількість кісок варіюється від 100 до 250 штук. Палітра кольорів містить як натуральні відтінки, так і fantasy. Довжина рідного волосся повинна бути не менше 7 сантиметрів, оскільки синтетичний матеріал кріпиться спеціальним вузлом у основи волосини і потім заплітається в косичку. Необхідно пам'ятати, що чим тонші косички, тим їх більше і тим вони довше носяться. Носяться афрокосички 3-4 місяці, потім робиться корекція або коси переплітаються заново.

В Пулинській районній бібліотеці проведено майстер – клас по плетінню  африканської косички. А провела його – активна читачка дитячого відділу, студентка  ІІ курсу Житомирського державного університету ім. Івана Франка  Дарина Коротун. Її моделлю була Ліза Щегельська. Дівчата постійно відвідують бібліотеку та цікавляться журналами по рукоділлю та плетінню: «Жасмин», «Моє хобі», «Бісерні фантазії». Присутні були задоволені  здобутими знаннями, та готові  використати їх в створення свого іміджу.

 
 
 
Тетяна Іщенко - провідний бібліотекар дитячого відділу
 

Немає коментарів:

Дописати коментар