вівторок, 22 серпня 2017 р.

Семінар - практикум бібліотечних працівників

21 серпня згідно плану роботи  в читальній залі Пулинської   центральної районної  бібліотеки відбувся семінар – практикум: «Традиційні та інноваційні аспекти популяризації краєзнавчої діяльності у бібліотеках району».
Відкрила семінар директор  Пулинської ЦРБ Наталія Метельська, яка акцентувала увагу на новий формат роботи,якого вимагає нинішній час. В умовах жорсткої конкуренції з електронними засобами масової інформації, Інтернетом сучасна бібліотека повинна стати відкритою,  орієнтованою  на користувача та надання різноманітних інформаційних послуг населенню. В створенні позитивного образу бібліотеки велике значення має персональна відповідальність кожного бібліотечного працівника для більш ефективнішої роботи книгозбірень  та  якісного обслуговування  читачів.
Наталія Володимирівна  розповіла про наповнення блогу  районної бібліотеки та представила слайд – презентацію про Пулинську центральну районну бібліотеку з метою реклами бібліотеки.
Працівники  книгозбірень району  були   ознайомлені з переведенням фондів з системи ББК на УДК в форматі слайд – презентації  «Таблиці зіставлення індексів ББК і УДК» , яке викликало жваве обговорення.


Провідний  бібліотекар дитячого відділу Тетяна Іщенко  звернула увагу бібліотекарів на важливість краєзнавчої роботи  в сучасних умовах, конкретно зупинившись на формах і назвах традиційних і нетрадиційних краєзнавчих заходів в бібліотеці.
 
 
 
 

 
 Бібліотекар дитячого відділу Ольга Буланова розповіла про заходи, які були  вже проведені, використовуючи нові форми роботи.

 
 
 
 
 

Учасники семінару   під час проведення практичних занять,обговорили різні конфліктні ситуації що виникають в ході діяльності бібліотекаря та отримали   консультації  про проблеми і перспективи розвитку публічних бібліотек в умовах формування об’єднаних територіальних громад.
 

          

Немає коментарів:

Дописати коментар